top of page
_DSC0824 kopiëren.jpg

‘Deze yogavorm, Saswitha-yoga, is zo compleet. Ik voel me krachtig én ontspannen. Moeiteloos volg ik Natanja’s stem en ervaar ik een meditatieve flow.’

Marion

Yoga

Yoga staat voor verbinding. Je word je bewust van hoe je beweegt, hoe je ademt en hoe het echt is met jezelf. Wat vraagt om aandacht en wil geheeld worden? Op een natuurlijke manier verbind je lichaam en bewustzijn, gedragen door de adem. Je komt dichter bij je eigen natuur en bij wie je ten diepste bent. Dat geeft inzicht en lichtheid. Jezelf ten diepste kennen en je goed voelen maakt je leven zo veel rijker. Dat straal je uit in wie jij bent, op elke plek en met wie je ook bent.

Saswitha yoga

De adem staat centraal met Saswitha hatha yoga. De adem zet de oefening in, draagt de houding en verdiept de oefening. Dynamische en statische houdingen wisselen elkaar af, je ervaart onder meer spanning en ontspanning. Op deze manier spreek je diepere spanning in het lichaam aan. Soms kunnen je benen gaan trillen, vaak is dit opgebouwde spanning die vrijkomt. Vaak realiseer je onvoldoende onbewust hoe gespannen je in het leven staat. Simpel je handen ontspannen of je schouders kan al verlichting geven.

Dit leren observeren met yoga en iedere keer terugkomen in de oefening helpt om inzicht te krijgen in hoe je beweegt, denkt en ademt. Je beweegt jezelf naar een gezond lichaam, adem en geest. Een les of sessie wordt afgerond met een diepe ontspanning. Door te oefenen op de mat werkt dit ook door in je dagelijks leven.

 

Ook geef ik lessen en specials in Yoga Nidra, Chakra’s, yoga, meditatie, ademwerk en Naada* yoga voor geïnteresseerden, docenten en bedrijven.

 

*Naada yoga is de yoga, oftewel ‘verbinding’, van de klank. Met het chanten van specifieke mantra’s open je spanning en blokkades van binnenuit. 

Al 20 jaar volg ik yoga. Met deze vorm valt alles samen: de houdingen, de adem. Het voelt zo compleet, als een geheel. Ik ben geraakt en blij dat ik dit gevonden heb.
Lot
bottom of page