top of page
natanja van den brink.jpeg

‘Zo bijzonder hoe Natanja de meditatie begeleidt. Ik voel me direct als het ware getuned, afgestemd op mezelf, de energie, de omgeving. Een pure energie die verbindend en helend voelt.’

Martine

Adem

Hoe je ademt, zo denk je en hoe je denkt, zo adem je – Saswitha

 

Wat is ademen? Ademhalen? Adem-halen klinkt alsof de adem buiten jou is. De adem is in werkelijkheid in jou en verbindt je met jezelf en alles en iedereen om je heen. Je hoeft niets te halen, het is al hier. De adem doet je leven en bewegen. De adem is jouw anker en brengt je in het hier en nu.

Met ademoefeningen onderzoek je verschillende gebieden in het lichaam, zoals je buik, bekken, middenrif en borst. Je maakt ruimte van binnenuit en word je bewust van of de adem stroomt of stokt. Door dit bewustwordingsproces ga je voelen tot welke gebieden je juist meer of minder toegang hebt. En hoe emoties en gevoelens hiermee verbonden zijn.

 

Vaak zeg ik wanneer iemand regelmatig in de auto zit: ‘Ontspan je schouders bij ieder stoplicht.’ Dit kan een wereld van verschil opleveren. En hoe voel je je tijdens een gesprek als je enthousiast bent? Misschien ga je sneller praten, schieten je adem en je hartritme omhoog. Via bewustwording van dit proces en je adem krijg je toegang tot gevoelens en gedachten waarvan je je eerder misschien onbewust was. Je leert hoe je deze ruimte kunt geven in je dagelijks leven. Veel mensen beschrijven dat als ‘thuiskomen bij jezelf’.

Natanja van den Brink Retraites

Retraites

Verdiepingsretraite en bijscholing

Wil je op een prachtige plek in de natuur frisse energie opdoen en tot jezelf komen? Volg een retraite met Natanja en voel je als herboren.

Natanja deelt graag haar liefde voor de chakrafilosofie en -psychologie. Daarom organiseert zij enkele keren per jaar een speciale Chakra-retraite. Bewust worden en het ervaren van de chakra’s staan hierbij centraal. Elke retraite heeft een eigen thema. Je kunt meedoen aan groeps- en individuele retraites. Een individuele retraite duurt één dag, daarvoor kiezen we in overleg een datum.

bottom of page