top of page
natanja van den brink retraites yoga

afbeelding: Harish Johari

‘Natanja weet een veilige ruimte te creëren waarin ik het gevoel heb mezelf te mogen zijn. Ze wisselt oefeningen moeiteloos af met kennis wat maakt dat ik de informatie echt van binnenuit ga voelen. Ook ervaringen uit het verleden krijgen nu een betere plek. Heel blij ben ik met de oefeningen die ik ook zelf thuis kan doen.’

Ellen

Chakra's

Chakra’s heten ook wel energiecentra of bewustzijnsniveaus. Je kunt ze vergelijken met lenzen waardoor je indrukken en ervaringen opdoet. Door een vertroebelde blik kun je jezelf en de wereld minder helder zien.

Spanning door bijvoorbeeld een schrikreactie of traumatische ervaring zet zich vast in het lichaam, de geest en de adem. Deze blokkades kunnen de energiestroom in de chakra’s ontwrichten. De energie stroomt dan onvoldoende vrij. Dit kan zich uiten in fysieke, emotionele en/of mentale klachten. Het gaat in de eerste plaats om het bewust worden van blokkades in plaats van ze te willen oplossen.

 

Sommige indrukken zijn permanent. Andere kun je als het ware losser maken, zodat de energie weer gaat stromen. Met kennis, ervaring en inzicht in de chakra’s groeit je bewustzijn. Op die manier kom je meer in verbinding met jezelf en met anderen in het leven. Wanneer de chakra’s beter in evenwicht zijn, voel je hoe dat in jou doorwerkt. Je voelt je fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gezonder en sterker, waardoor een vertroebelde blik transformeert naar meer zuiver zien en handelen.

 

Tijdens retraites gaat Natanja dieper in op de achtergrond van de chakra’s en wat ze voor je kunnen betekenen. Ze vertelt levendig en deelt haar kennis en ervaring met de nodige humor, wat uitnodigt om tot diepe inzichten te komen.

Lessen

Ben je een beginner of meer ervaren? Iedereen die interesse heeft om yoga te volgen is welkom bij de Hatha-yogalessen die ik aanbied. Je volgt de les op je eigen manier en vindt de verdieping die bij je past.

In de Muziekschuur in Bloemendaal en bij Yogastudio Kleverpark in Haarlem geef ik wekelijks lessen. Ben je op zoek naar (nog) meer verdieping? Ik bied ook bijscholing en intervisie aan.

_DSC0630.jpg
bottom of page