top of page
  • Foto van schrijverNatanja van den Brink

Magische momenten

Bijgewerkt op: 15 jan.
Bezig zijn met de zin van dit bestaan is helemaal van deze tijd. De onrust waarin we leven nodigt uit om je af te vragen: wat heb ik hier te doen, waar ben ik echt goed in? Vaak zijn mensen ook onbewust bezig met bezinning.


Spiritus is Latijn voor geest. Spiritualiteit zie ik als het ont-mantel-en van de geest, waarbij je de oorsprong, het licht, kunt zien. Je ziet ten diepste wie je bent in het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken.


Zelf sta ik met beide voeten op de grond en ik ervaar vanuit deze stabiliteit en enorme lichtheid. Al van jongs af aan ervaarde ik beelden tijdens dromen, waarin ik voelde dat er meer is dan we met onze het blote oog kunnen waarnemen. Ervaringen kleuren het leven en sommige ervaringen zijn zo bijzonder dat ze het licht van het leven in jou doen schijnen. In India voelde ik me vanaf het eerste moment thuis. De kleuren en geuren, de levensinstelling van de mensen – de Indiase cultuur is doordrenkt van filosofische energie. Tijdens een bezoek aan een Kali-tempel* in Calcutta voelde ik op slag alle donkerte uit me wegvloeien – er was alleen nog licht. Tranen stroomden over m’n wangen, vrij van emotie, vol van onbeschrijflijk intense vreugde. Een magisch moment. Zo heb ik meerdere magische momenten ervaren en kan ik overvallen worden door dit gevoel van eenheid waarin alles samenvalt op de meest onverwachte momenten. Tijdens een wandeling op het strand, op de fiets onderweg of gewoon nu.


Veel mensen die mediteren, yoga beoefenen of via een andere weg in aanraking komen met spiritualiteit kunnen over vergelijkbare ervaringen vertellen. Is het belangrijk of dit rationeel te verklaren is? Voor mij telt dat ervaringen je leven kunnen verrijken met een inzicht of diepgaand gevoel waarop je kunt terugvallen.


Met liefde begeleid ik jou bij je spirituele weg die je op je eigen manier bewandelt zodat de regenboog aan kleuren van emoties samenvallen tot een helder licht.


* India kent vele goden en godinnen. Uiteindelijk zijn zij allen één en dezelfde: goddelijke energie in alles en iedereen. Alles is niets en niets is alles.


♥︎ Natanja

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page